hund

natuurgeneeskunde

voor de hond

 





voorstellen
natuurgeneeskunde
praktijk
stervensbegeleiding
vaccineren
workshops/cursussen
reacties
producten
tarieven
contact
blog 2013
blog 2012

sitemap

Natuurgeneeskunde is niet zoals veel mensen denken homeopathie of een bachremedie. Onder natuurgeneeskunde wordt verstaan een verzameling van natuurlijke geneeswijzen die het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleren. Het gaat om geneeswijzen die soms als alternatief kunnen dienen, maar in ieder geval aanvullend hun bestaansrecht hebben.
Bij een botbreuk kan een chirurg de breuk weer aan elkaar zetten, maar het lichaam moet uiteindelijk het herstelwerk doen. Een arts kan een antibioticum geven, maar uiteindelijk moet het afweersysteem de bacteriën opruimen. Natuurgeneeskunde kan helpen het immuunsysteem te stimuleren, kan herstel en de lichaamseigen geneeskracht bevorderen en kan zodoende een goede aanvulling zijn.

hechting


Vanuit de natuurgeneeskunde kijk je op een holistische (het geheel) wijze naar het dier. Je bombardeert niet de klacht met middelen en maatregelen maar brengt het totale dier in kaart. Je neemt de medische en gewone geschiedenis onder de loep, kijkt naar voeding, huisvesting, werkvorm, gedrag, de fysieke, mentale en energetische toestand.

Mooi voorbeeld zijn huidproblemen, waaraan allerlei  oorzaken ten grondslag kunnen liggen, zoals een stofwisselingsprobleem, inwendige vervuiling van het lichaam, verveling, stress, parasieten, winterkwalen verwarmde huizen, minder beweging, de onderliggende organen kunnen de oorzaak zijn, allergieën enz..
Daarom is het van belang dat er naar het totaalbeeld wordt gekeken.

acupunctuur

Een natuurgeneeskundig consult is zinvol bij:

Gedragsproblemen, kunnen verschillende oorzaken hebben, soms vergeten we wat natuurlijk gedrag is van een hond. Indien nodig verwijs ik u door, ik werk nauw samen met een gedragstherapeut.
Bij reumatische klachten, stijfheid en mankheid, deze klachten kunnen veroorzaakt worden door overgewicht, training, voeding, huisvesting of een trauma.
Voedingsproblemen. Belangrijk is dat een hond plezier beleeft aan het eten, eten is overleven dus voortplanting enz .... chronische klachten. Gekeken kan worden hoe je zo weinig mogelijk medicatie nodig hebt en met natuurlijke middelen de bijwerkingen zoveel mogelijk kunt opvangen of ondersteunen.
Preventief, een soort apk-keuring.
Vaccinaties: wel of niet vaccineren en het ontstoren van vaccinaties.
De zorg voor de oudere hond, wat zijn de specifieke behoeftes?
Afscheid nemen van je vriend, hoe kan je de tijd voor en tijdens de overgang zo goed mogelijk laten verlopen.

bach

 
Copyright 2012 © Annelies de Bruijn